Familieparticipatie in de gehandicaptenzorg
Communiceren en samenwerken met de cliënt en zijn familie
Van maandag 23 december tot en met vrijdag 27 december is Medilex gesloten. Vanaf maandag 30 december zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen je alvast fijne feestdagen!
Lees verderCommuniceren en samenwerken met de cliënt en zijn familie
Woensdag 5 februari 2020
Chiel heeft orthopedagogiek gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkt vanaf 1980 in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanaf 1997 heeft hij, wat later Driehoekskunde zou gaan heten, ontwikkeld. Sinds 2002 is hij als columnist aan het tijdschrift Klik verbonden. Vanaf 2013 werkt hij voor zichzelf vanuit zijn bedrijf Drienamiek. Chiel heeft vijf verschillende boeken geschreven: ‘Ouders op hun plek’, ‘Driehoekskunde’, ‘Moeders met een missie’, ‘Vasthoudend loslaten’ en ‘Jij bent een topper!’. Deze boeken gaan allemaal over de Driehoekskunde. Met zijn jongste zoon vormt hij de maatschap Drienamiek. Meer informatie: www.drienamiek.nl
Een fraai uitgangspunt van Chiel is: “Dé cliënt bestaat niet; het is in de eerste plaats altijd het kind van een moeder”
Monica werkt als senior jurist gezondheidsrecht & ethiek bij ’s Heeren Loo, een grote landelijke zorginstelling voor mensen met een beperking. Daarnaast geeft zij (bij)scholing vanuit haar scholingsbureau Smaragd aan zorgprofessionals en geeft zij workshops en lezingen (www.scholingsbureau-smaragd.nl). Ook schrijft zij regelmatig artikelen, bijvoorbeeld in het blad Klik voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Haar motto is: van Wet naar Zorgpraktijk.
Monica heeft een paramedische achtergrond en is in 2011 afgestudeerd als gezondheidsrechtjurist aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: cliëntenrechten, vrijheidsbeperkingen (Zorg en Dwang/Wvggz), Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Jeugdrecht en Ethiek. In 2017 rondde zij de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de zorgsector’ aan het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen af en in 2021 de postdoctorale opleiding specialisatie gezondheidsrecht aan de Grotius academie.
Wendy Danenberg is ervaringsdeskundige. Vanaf haar 13e bekent met de chronische ziekte NeuroMyelitis Optica (NMO) waardoor zij veel ervaring heeft als patiënt en client.
Ze doet een opleiding voor contextueel pastoraat. En zet zich in voor het maatschappelijk welzijn van haar buurt. In het AMC heeft zij deelgenomen aan de Tiener en Ouderraad en vervult al jaren de rol van voorzitter in de clientenraad bij haar woonvorm (zelfstandig begeleid wonen).
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag