8-daagse opleiding WZD-functionaris in de gehandicaptenzorg
Speciaal voor de gehandicaptenzorg
Speciaal voor de gehandicaptenzorg
Startdatum 9 september
Arts Verstandelijk Gehandicapten 's Heeren Loo
Brenda is sinds 1998 betrokken bij de rechten van kwetsbare mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie.
Sinds 2005 is Brenda werkzaam bij het Amsterdam UMC als universitair docent en onderzoeker gezondheidsrecht. Vanaf 1 juni 2020 heet de nieuwe afdeling 'ethiek, recht en humaniora'.
Als onderzoeker is Brenda betrokken geweest bij verschillende onderzoeken, waarbij de nadruk ligt op de rechtspositie van kwetsbare personen. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen en trainingen aan een zeer gevarieerd publiek.
Danielle is haar carrière begonnen als begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Bij de gemeente Aalsmeer heeft ze het vak van beleidsmedewerker geleerd. Vervolgens is ze teruggekeerd naar de gehandicaptenzorg. Sinds 2011 is ze binnen ’s Heeren Loo betrokken bij dwang in de zorg en was medeverantwoordelijk voor de campagne ‘Net zo vrij als jij’ waarmee ’s Heeren Loo de visie ‘Nee, tenzij …’ omarmde. In de jaren erna ondersteunde zij de professionals van ’s Heeren Loo bij het levend houden van de visie, het afbouwen van vrijheidsbeperkingen en bij de implementatie van de Wzd. Daarnaast ondersteunt ze sinds 2011 de Raad van Bestuur bij inspectiezaken.
Trainer, coach en adviseur
Kees Blankman heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en in 1976 is hij aan het werk gegaan bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de VU. Daar promoveerde hij in 1994 op het onderwerp 'Curatele voor personen met een geestelijke stoornis en bescherming op maat'. Tijdens zijn werk als onderzoeker en universitair docent heeft hij veel aandacht besteed aan de rechtsbescherming van wilsonbekwame meerderjarigen.
Sinds oktober 2019 is Kees Blankman bijzonder hoogleraar Juridische Bescherming van Ouderen en Meerderjarigen met Beperkingen aan de VU.
Luuk Arends is advocaat gezondheidsrecht bij Dirkzwager legal & tax. Naast zijn werkzaamheden is hij redactielid van het Journaal GGZ & Recht . In 2005 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met het Proefschrift getiteld: `Psychogeriatrische patiënt en recht; Zorg voor vrijheidsbeperking´. In zijn praktijk heeft hij zich onder meer toegelegd op de juridische aspecten van het uitwisselen van persoonsgegevens in de gezondheidszorg en adviseert en procedeert hierover.
Monica werkt als senior jurist gezondheidsrecht & ethiek bij ’s Heeren Loo, een grote landelijke zorginstelling voor mensen met een beperking. Daarnaast geeft zij (bij)scholing vanuit haar scholingsbureau Smaragd aan zorgprofessionals en geeft zij workshops en lezingen (www.scholingsbureau-smaragd.nl). Ook schrijft zij regelmatig artikelen, bijvoorbeeld in het blad Klik voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Haar motto is: van Wet naar Zorgpraktijk.
Monica heeft een paramedische achtergrond en is in 2011 afgestudeerd als gezondheidsrechtjurist aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: cliëntenrechten, vrijheidsbeperkingen (Zorg en Dwang/Wvggz), Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Jeugdrecht en Ethiek. In 2017 rondde zij de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de zorgsector’ aan het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen af en in 2021 de postdoctorale opleiding specialisatie gezondheidsrecht aan de Grotius academie.
Jurist en voormalig adviseur CIZ
Sofie Steen is advocaat gezondheidsrecht bij Holla Advocaten. Na haar masters Gezondheidsrecht en Staats- en Bestuursrecht ging zij eerst aan de slag als onderzoeker op het terrein van het gezondheidsrecht. Vanaf 2016 is Sofie werkzaam als advocaat. Zij richt zich op het adviseren van zorgverleners en zorginstellingen.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag