Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Deze opleiding heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

7-daagse opleiding psychiatrie (gehandicaptenzorg)

Praktische handvatten voor het signaleren en begeleiden

Startdatum vrijdag 9 maart 2018

Sprekers

Carmen van Bussel is orthopedagoog, GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Ze is opgeleid en ervaren in de beeldvorming en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking met psychische en/of ernstige gedragsproblemen. Zij wordt regelmatig ingezet als consulent voor het CCE.

Naast ruim 20 jaar ervaring in zorgorganisaties heeft ze een eigen praktijk en is ze mede-ontwikkelaar van KijkOmkering, een begeleidingstraject voor (zorg-) organisaties die de kwaliteit van zorg en samenwerkingsprocessen willen verbeteren.

Als psychiater behandelt Jan van Stek sinds 1994 vrijwel uitsluitend mensen met een verstandelijke beperking, van licht verstandelijk beperkt tot (zeer) ernstig verstandelijk beperkt. De contacten zijn poliklinisch en consultatief.

In zijn opleiding is hij gedegen biologisch geschoold en tevens opgeleid in het gedachtegoed van de client-centered psychotherapie en systeemtherapie. In Jan zijn werk als psychiater komt dit naar voren in het aansluiting zoeken bij de patiënt, het nieuwsgierig zijn naar waarom deze mens in deze situatie nu deze problemen heeft en dat willen begrijpen, om vanuit dat begrip samen te zoeken naar een passende behandeling. Medicatie kan daarbij een belangrijke ondersteunende werking hebben. Het inschakelen van het systeem leidt tot beter begrip van de problematiek en biedt meer kansen voor oplossingen.

Louise Kemna is GZ-psycholoog en werkzaam bij Aveleijn, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Al sinds haar afstuderen in 2009 houdt zij zich bezig met het werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek. Zij is een van de auteurs van (H)erkend en juist behandeld; handreiking voor implementatie en uitvoering van een LVB-vriendelijke intake in de verslavingszorg.

Psychiatrisch verpleegkundige met al ruim 30 jaar ervaring in de begeleiding en behandeling van mensen met verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek.

Werkzaam bij Stevig (biedt derdelijns behandeling aan licht verstandelijk beperkte mensen met psychiatrische stoornissen en gedragsproblematiek)

Tot aan juli 2017 ruim 15 jaar op detacheringsbasis gewerkt bij het MFCG Limburg (MD-team wat zich richt op onderzoek, diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking) en vanaf juli weer terug bij Stevig in het nieuw op te zetten Forensisch Fact.

Mw. dr. Marion Kiewik is werkzaam als gedragswetenschapper bij de Twentse Zorgcentra. Marion is in 2019 gepromoveerd op het thema “preventie en behandeling bij mensen met een lichte verstandelijke beperking met middelenproblematiek”. Daarnaast is ze consulent voor het CCE, waarbij ze adviseert rondom LVB en verslaving.

Rens Evers is sinds 2001 psychiater binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg bij de Koraalgroep. Daarnaast is hij onderzoeker bij het Gouverneur Kremers Centrum en de Universiteit van Maastricht. 

Hij heeft zich gespecialiseerd in autisme spectrum stoornissen, verstandelijke beperkingen en genetische syndromen. In 2015 is Rens Evers gepromoveerd op het 22q11deletiesyndroom en cognitieve achteruitgang. 

 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!

Stel je vraag
Secretariaat Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl