Zorgverantwoordelijke Wzd
Theorie en praktische handvatten
Theorie en praktische handvatten
Diverse startdata
10 PE-punten
Een wandelende cliënt in de nacht levert gevaarlijke situaties op. Om die reden wordt 's nachts de deur op slot gedraaid. Of er wordt medicatie vermalen en via het eten toegediend, omdat jouw cliënt het anders niet inneemt. Je kunt ook denken dat het beter voor jouw cliënt is dat de koelkast op slot gaat. Dit zijn een paar voorbeelden uit de praktijk, maar mag dit?! Of valt dit onder onvrijwillige zorg? En moet het vastgelegd worden in een zorgplan? Of zijn er alternatieven te bedenken, waardoor je risico’s kunt beperken?
Onvrijwillige zorg mag alleen worden toegepast als het is geregeld conform de Wet zorg en dwang.
Als zorgverantwoordelijke heb je een belangrijke rol bij de besluitvorming en toepassing van onvrijwillige zorg. Voor onvrijwillige zorg geldt “nee, tenzij...”. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van een zorgplan en voor het toepassen van het stappenplan.
Zorg dat jij als zorgverlener weet hoe je omgaat met onvrijwillige zorg, het zorgplan, het stappenplan en de wetten en regels.
Tijdens deze tweedaagse cursus leer je meer over:
Schrijf je in voor deze tweedaagse cursus en leer alles over jouw verantwoordelijkheid en taken in de rol als Zorgverantwoordelijke rondom de toepassing van onvrijwillige zorg!
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!
Stel je vraag