Lichaamsgericht werken
Toepassen van de polyvagaal theorie in de praktijk
Van maandag 23 december tot en met vrijdag 27 december is Medilex gesloten. Vanaf maandag 30 december zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen je alvast fijne feestdagen!
Lees verderToepassen van de polyvagaal theorie in de praktijk
Tweedaagse cursus | Diverse startdata
Geaccrediteerd met 10 punten!
Merk je dat veel van jouw cliënten moeite hebben om woorden te vinden voor hun gevoelens? Reageren ze soms tijdens de begeleiding – zonder voor jou een zichtbare aanleiding – met intense emoties zoals angst, paniek of woede? Dit kan ervoor zorgen dat je als zorgprofessional onveiligheid of onzekerheid ervaart in jullie contact en twijfelt over hoe je hen het beste kunt ondersteunen. De intense emotionele reacties – of juist het ontbreken daarvan – maken het lastig om in verbinding te blijven met jouw cliënt.
In situaties van stress of onveiligheid reageren we vaak automatisch: we vluchten, vechten of bevriezen. Dit is een complexe interactie tussen lichaam en brein, waarbij het autonome zenuwstelsel een cruciale rol speelt. Hoe kun je jouw cliënten beter helpen om via hun lichaam te communiceren en te verwerken wat ze ervaren?
In deze cursus leer je cliënten te ondersteunen in het uiten en verwerken van emoties door middel van lichaamsgerichte interventies. Je krijgt vaardigheden aangereikt om je cliënten te begeleiden bij het herkennen van lichamelijke signalen en hoe je deze kunt inzetten in hun behandeltraject. Dit kan effectief worden toegepast bij klachten als gevolgd van trauma, spanning, chronische pijn of angststoornissen.
Help cliënten door lichaamsgerichte interventies effectief in te zetten!
Kom naar de cursus en leer meer over de volgende thema’s:
De cursus combineert theorie met praktische oefeningen en biedt handvatten voor het integreren van deze oefeningen in het dagelijks leven en de werkpraktijk. Schrijf je vandaag nog in!
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!
Stel je vraag