(Kwaliteits)verpleegkundige in de wijk
Kwaliteitsbevordering in de wijkzorg
Kwaliteitsbevordering in de wijkzorg
Driedaagse cursus | Dinsdag 14, donderdag 23 en donderdag 30 november 2023
Sluit aan bij het nieuwe Kwaliteitskompas dat in ontwikkeling is*
Wilt u ook werken aan kwaliteit in de thuiszorg? Wilt u leren hoe u het nieuwe Kwaliteitskompas dat in ontwikkeling is kunt gebruiken om de zorg rondom uw cliënten nog beter te maken? Kom dan naar deze cursus en leer meer over hoe je kwaliteit inzichtelijk maakt en kunt werken aan kwaliteit met uw team van formele en informele zorgverleners.
Ga aan de slag met kwaliteitszorg in de wijk en geef vorm aan uw rol als kwaliteitsbevorderaar en kwaliteitsverpleegkundige in de thuiszorg!
We geven u actuele kennis en tools om te werken aan kwaliteitszorg én we dragen bij aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de cursus combineren we inhoudelijke deskundigheid met praktische training op het gebied van feedback geven en coaching.
In de eerste 1,5 dag krijgt u praktische kennis aangeboden en oefen je daarmee. Hoe geeft u invulling aan de rol van kwaliteitsbevorderaar in de wijkzorg? Wat is goede zorg eigenlijk voor onze cliënten? Wat zegt het Kwaliteitskompas daarover en wat zijn de verschillen met het Kwaliteitskader Wijkverpleging? Hoe maakt u kwaliteitszorg inzichtelijk? Hoe werkt u aan kwaliteit? We gaan o.a. in op het benutten van kwaliteitsinformatie uit kwaliteitsmetingen, MIC’s en audits en het benutten van de PDCA-plus om methodisch te werken aan kwaliteitsverbetering. Ook bespreken we wat de implicaties van de Wet zorg en dwang zijn voor de thuiszorg, en gaan we in op ethische dilemma’s die u tegenkomt in het werk als u aan de slag gaat met het nieuwe Kwaliteitskompas.
In het tweede deel van de cursus gaat u aan de slag met uzelf. Een kwaliteitsbevorderaar kent zichzelf en beschikt over coach-vaardigheden om samen met het team te werken aan kwaliteitsverbetering. U weet waar u goed in bent en wat nog leerpunten zijn. Een kwaliteitsbevorderaar die werkt vanuit het nieuwe Kwaliteitskompas heeft ook inzicht in hoe er betrokkenheid kan zijn bij cliënten, maar er tegelijkertijd professionele afstand nodig is om overzicht te houden over de geboden zorg. Hoe spreekt u over grenzen met de cliënt en het informele netwerk? Hoe coacht u collega’s daarop? Waar doen we goed aan en wanneer is dat niet meer het geval en gaan we onze persoonlijke of professionele grenzen over?
In deze cursus krijgt u in 3 dagen gereedschappen om te werken aan kwaliteit, inhoudelijke kennis over het inzichtelijk maken en werken aan kwaliteit én gereedschappen om op een juiste manier feedback te geven aan (formelen en informele) samenwerkingspartners. In drie dagen zullen een enthousiaste en gedreven docent en een trainer je meenemen in de wereld van de kwaliteit in de wijkzorg én je ontmoet gelijkgestemden om leerzame gesprekken mee te voeren.
*Het gaat hier om het generieke kompas 'Samen werken aan kwaliteit van bestaan' dat thuis, in de wijk en in het verpleeghuis van toepassing is.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag