Jong & Depressief - voor professionals in de jeugdhulpverlening | jan 2025
Signalering - Ondersteuning - Preventie
Signalering - Ondersteuning - Preventie
Donderdag 23 januari en 6 februari 2025
“Maar het lijkt toch wel goed te gaan? Goede resultaten op school, een groep leuke vrienden en een actief sociaal leven.”
Een op de vijf jongeren kampt met psychische problemen zoals depressie en angst. In een gemiddelde klas van 22 leerlingen zit een leerling die op dat moment een depressie doormaakt. Onder jongeren tussen de 16 tot 20 jaar komt depressie zelfs met ruim 12% voor.
Vaak is een depressie bij kinderen en jongeren lastig te herkennen, wanneer gaat het om leeftijdsgebonden gedrag en wanneer is er echt iets aan de hand? Een periode van depressie gaat vaak weer voorbij, maar de kans op terugval in het latere leven is erg groot. Suïcide is onder jongeren doodsoorzaak nummer één! Tijdige signalering en adequate ondersteuning is dan ook erg belangrijk.
Hoe ontstaat een depressie bij kinderen en jongeren en wat zijn de signalen? Hoe kun je als jeugdhulpverlener zo effectief mogelijk jouw kennis en kunde inzetten om te helpen en te ondersteunen?
Weet hoe je een depressie bij kinderen en jongeren kunt signaleren en welke ondersteuningsmogelijkheden je hebt!
Tijdens deze cursus krijg je praktische handvatten voor het signaleren en ondersteunen van depressieve jongeren en ga je onder andere aan de slag met de volgende thema's:
Schrijf je nu in en krijg verdiepende kennis op het gebied van recente wetenschappelijk inzichten, signalering, diagnostiek, behandeling en aanpak omtrent depressie bij jongeren!
Vind je dit onderwerp interessant, maar ben jij als behandelaar in de GGZ juist op zoek naar verdieping en handvatten omtrent de (psychotherpeutische) behandelmogelijkheden bij jongeren met depressie? Kijk dan snel even verder naar de Cursus Jong & Depressief, deze hebben wij namelijk speciaal voor jou ontwikkeld.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!
Stel je vraag