Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Ziekte in het gezin

Begeleiden van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder

Woensdag 23 november 2022

Nieuw thema!

Sprekers

Swanny Kremer is filosoof/ethicus en werkt als onderzoeker in FPC Dr. S. van Mesdag te Groningen. Zij doet promotieonderzoek naar de (eventuele) effecten van moreel beraad op de professionalisering van medewerkers in de sociotherapie

Carine Kappeyne van de Coppello is orthopedagoog en GZ-psycholoog, werkzaam in haar eigen praktijk voor verliesverwerking bij kinderen, jongeren en volwassenen te Haarlem.

Carlos Nunez is een architect en stedenbouwkundig ingenieur uit Colombia. Na zijn studie in design en architectuur aan de Staatliche Hochschule für Bildende Künste in Berlijn en aan de Los Andes Universiteit in Bogota, studeerde Carlos stedenbouw aan de Technische Universiteit in Delft. Hij specialiseerde zich in Besluitvorming en Computermodellen. Na zijn werk in stedenbouw, management en besluitvorming in Nederland, Colombia, Duitsland en Oekraïne ontwikkelde Carlos stedenbouw- en managementsimulatiegames. Hij maakte hierbij gebruik van culturele diversiteit als motor om besluitvormingsprocessen te verbeteren. 

Carlos heeft als intercultureel manager gewerkt voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, waar hij Nederlandse managers en ingenieurs trainde voor internationale uitzendingen. 

Hij doceerde logistiek, cultuur en international business aan de Rotterdam Business School, Hogeschool Utrecht, de Bremerhaven University of Applied Sciences, École de Management de Normandie in Caen, en de Sorbonne Universiteit in Parijs. 
 

Dineke Verkaik werkt als psychotherapeut bij GGz Centraal, polikliniek voor jongeren van 12 tot 18 jaar in Amersfoort. Zij heeft als Orthopedagoog-Generalist gewerkt bij het Ambulatorium van de Universiteit Utrecht en als docent bij de faculteit Pedagogische Wetenschappen. Daarnaast heeft zij samen met prof. dr. Paul Boelen gewerkt aan het onderzoek ‘Gezin en Kanker’, gefinancierd door Pink Ribbon. Het gezinsboek Wanneer je als ouder kanker hebt en het werkboek voor kinderen Wanneer je moeder of vader kanker heeft zijn ontwikkeld in het kader van dit onderzoek.

Kim Messelink is gepassioneerd verpleegkundige met uitgebreide werkervaring in de zorg en met ervaring als gastdocent/ spreker, die graag enthousiast uitleg geeft over de verpleging in het algemeen en de zorg voor ouders met kanker in het bijzonder.

Marthe Egberts werkt als onderzoeker en orthopedagoog bij het Ingeborg Douwes Centrum, een psycho-oncologisch centrum in Amsterdam. Zij is als gastonderzoeker verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht. In het onderzoek dat zij uitvoert staat de invloed van ingrijpende gebeurtenissen (zoals ongelukken of ziektes) op het gezin centraal. Momenteel onderzoekt zij het gebruik van vroegtijdige psychosociale screening in gezinnen waarin een ouder kanker heeft.

Raya Nunez Mahdi is een Indonesische sociaal- en medische antropoloog. Zij groeide op in Thailand, China, Indonesië, Rusland, Nederland en Duitsland. Raya studeerde culturele antropologie aan de Humboldt Universiteit in Berlijn, waar ze haar man Carlos ontmoette. Ze studeerde sociale antropologie en medische antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. 

Ze heeft eerst gewerkt als trainer in interculturele communicatie aan het Koninklijk Instituut voor de tropen in Amsterdam. Hierna werkte ze als docent intercultureel Management, Gedrag in Organisaties en in de Wereldburgschap aan de Hogeschool Utrecht en aan de Bremerhaven University of Applied Sciences. Daarnaast doceerde ze Interculturele Communicatie aan de École de Management de Normandie in Caen en aan de Sorbonne Universiteit in Parijs. 

Carlos en Raya Nunez zijn auteurs en coauteurs van “Interculturele Communicatie in de zorg”. In Den Haag hebben zij een Intercultureel Management Training Bureau, waar zij zorgprofessionals en docenten trainen in het effectief en inclusief werken in multiculturele teams. 
 

Tanja van Roosmalen komt in haar werk als rouwtherapeut in contact met kinderen, jongeren en ouders die op de een of andere manier geconfronteerd worden met ziekte of de dood. Juist in die situatie gaat het om de essentie van het leven, over dat wat werkelijk belangrijk voor iemand is. Als rouwtherapeut loopt ze een eindje mee in dat proces en probeert ze mee te zoeken naar het LEF om het leven weer op te pakken. Ook scholen die te maken krijgen met een ernstig zieke leerling of een rouwende leerling ondersteunt zij hierbij. 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!

Stel je vraag
Secretariaat Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl