Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Personen met verward gedrag in beeld 2020

Bied ambulante zorg in de wijk

Dinsdag 1 december (verplaatst van 9 juni 2020)

Alleen online te volgen!

Sprekers

Ik werk al mijn hele werkzame leven in het sociaal domein. Daar ligt mijn hart. Eerst bij verschillende adviesbureaus als senior-adviseur en vanaf 2012 als zelfstandige. Ik breng hierdoor een schat aan ervaring en expertise mee door alle opdrachten die ik heb uitgevoerd bij gemeenten, regio’s en andere organisaties.

Opdrachten in het sociaal domein die écht het verschil maken en impact hebben voor de inwoner. Dát is mijn motivatie om te doen wat ik doe. Ik ga vooral voor opdrachten die daar een concrete bijdrage aan leveren.  

Ik kijk vanuit verschillende invalshoeken en zie daarvan ook echt de meerwaarde. Daardoor kan ik in mijn opdrachten de verbinding leggen en het echt samen doen. Dit door het resultaat van de inwoner voorop te stellen in plaats van het belang van de organisatie of denken in 'wij' en 'zij'. Hierbij ben ik vaak een tolk en bruggenbouwer, doordat ik de cultuur en taal van organisaties op het gebied van welzijn, zorg, onderwijs, veiligheid en overheid ken. Maar ook die van bestuurders, beleid- én praktijkmensen.

Op het terrein van zorg en veiligheid heb ik verschillende projecten mogen begeleiden: van het opzetten tot implementeren van een plan van aanpak tot pilots gericht op de praktijk. 

Cor Hoffer is cultureel antropoloog en socioloog. Hij deed onderzoek naar de besnijdenis van islamitische jongens én naar joodse, christelijke, islamitische en humanistische opvattingen over orgaandonatie.

In 2000 is hij aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op een proefschrift over volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland.

Van 2002 tot 2014 werkte Cor als trainer en onderzoeker cultuursensitief werken bij GGZ-organisatie Parnassia Groep. Thans verzorgt hij als zelfstandige trainingen voor diverse beroepsgroepen in de gezondheidszorg: onder meer huisartsen, wijkverpleegkundigen, GGZ-hulpverleners en bedrijfsartsen.

In 2016 verscheen van Cor bij SWP het boek ‘Vertelt u mij eens iets meer…Cultuursensitief werken in gezondheidszorg en welzijnswerk.’

Monica werkt als senior jurist gezondheidsrecht & ethiek bij ’s Heeren Loo, een grote landelijke zorginstelling voor mensen met een beperking. Daarnaast geeft zij (bij)scholing vanuit haar scholingsbureau Smaragd aan zorgprofessionals en geeft zij workshops en lezingen (www.scholingsbureau-smaragd.nl). Ook schrijft zij regelmatig artikelen, bijvoorbeeld in het blad Klik voor begeleiders in de gehandicaptenzorg. Haar motto is: van Wet naar Zorgpraktijk.

Monica heeft een paramedische achtergrond en is in 2011 afgestudeerd als gezondheidsrechtjurist aan de Universiteit van Amsterdam. Haar specialisaties zijn: cliëntenrechten, vrijheidsbeperkingen (Zorg en Dwang/Wvggz), Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, Jeugdrecht en Ethiek. In 2017 rondde zij de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de zorgsector’ aan het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen af en in 2021 de postdoctorale opleiding specialisatie gezondheidsrecht aan de Grotius academie. 

Ik ben projectleider en adviseur kwetsbaarheid in de wijk

Ik ben geneesheer-directeur bij Altrecht. 

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!

Stel je vraag
Secretariaat Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl