Voorkomen van uitval bij autisme
Oorzaken en aanpak van zelfregulatieproblematiek
Oorzaken en aanpak van zelfregulatieproblematiek
Dinsdag 30 september 2025
Annelies is klinisch psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker. Gepromoveerd op Autisme Spectrum Stoornissen bij volwassenen. Tevens was Annelies als voorzitter verbonden aan het ontwikkelen van de zorgstandaard Autismespectrumstoornissen. Zij is hoofd van het Autisme Expertisecentrum, consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en het Pieter Baan Centrum.
Verder is Annelies als docent werkzaam bij de RINO en Cure and Care. Daarnaast is ze verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, redactielid van de Psycholoog en het wetenschappelijk tijdschrift autisme (WTA). Tenslotte is ze bestuurslid van FANN (Female Autism Network of the Netherlands).
Wie meer wil weten over de vele activiteiten en publicaties van Annelies kan naar haar website https://www.anneliesspek.nl
Chantal Cheizoo, verloskundig zorgverlener, ervaringsdeskundige en alleenstaande moeder van 3 kinderen die alle 3 de diagnose autisme en adhd hebben en de jongste ook ARFID. Zij zet zich vanuit haar verschillende rollen actief in om zorgverlening voor mensen met een autisme spectrum stoornis te verbeteren. Zowel in de geboortezorg als de GGZ als in de maatschappij in het algemeen. Vanuit haar ervaringskennis in combinatie met haar mbo diploma ervaringsdeskundige zal zij kennis delen over emotieregulatieproblematiek bij mensen met autisme.
Ella Lobregt-van Buuren is klinisch psycholoog en hoofd van het Specialistisch Centrum OntwikkelingsStoornissen (SCOS) van Dimence. Zij heeft onderzoek gedaan naar EMDR bij volwassenen met autisme. Zij onderzoekt nu of een klinisch programma gebaseerd op Dialectische Gedragstherapie zelfbeschadigend en suïcidaal gedrag bij volwassenen met autisme vermindert. Ze is nieuwsgierig hoe zij zichzelf leren reguleren en hoe ze betekenis geven aan hun ervaringen.
Lidwien Kok is Kinder- en Jeugdpsychiater bij de jongerenlijn (12-24 jaar) van het Leo Kannerhuis in Nijmegen. Het Leo Kannerhuis heeft een topGGZ keurmerk en is onderdeel van Youz- Parnassiagroep. Het is een hoogspecialistische voorziening met landelijke toegang. Lidwien heeft ruime ervaring met de (dag-)klinische behandeling van jongeren met autisme waarbij het beeld gecompliceerd is door comorbiditeit en/of systeemproblematiek.
Ria is Contactpersoon Duo’s bij Vanuit Autisme Bekeken, en is betrokken bij het Lectoraat GGZ en samenleving van Hogeschool Windesheim (waar zij zorgprofessionals opleidt tot zorgprofessionals met ervaringsdeskundigheid en naasten traint. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk als supervisor en is ze geregistreerd bij de LVSC.
Ria heeft jaren werkerving in de (jeugd)hulpverlening en heeft bij MEE gewerkt als video interactiebegeleider, clientondersteuner en aandachtsfunctionaris autisme.
Bij haar eigen zoon werd na een ingewikkelde zoektocht pas na 10 jaar de diagnose autisme gesteld. De inzichten die zij zelf heeft opgedaan als moeder en mens, combineert ze met haar professionele kennis.
Bij Vanuit Autisme Bekeken vervult ze de rol als Contactpersoon Duo’s. Ze begeleidt mensen met autisme bij het zoeken naar de juiste levensloopbegeleider. Voor de pilot levensloopbegeleiding, die VAB heeft uitgevoerd voor het ministerie van VWS, heeft ze mede onderzocht hoe levensloopbegeleiding voor mensen met autisme eruit zou kunnen zien.
Is autismespecialist met 25 jaar onderwijservaring in regulier en speciaal onderwijs. Suzanne is Cum Laude geslaagd voor haar master SEN studie (2014). Zij won met haar onderzoek ‘Autisme, een andere wereld’ de Fontys ‘Denk groter prijs 2014′ en de prestigieuze NVA-HanneMieke prijs. Zij schreef de boeken ‘Autisme anders bekijken’ (2015) en 'Vind je eigen weg met jouw autisme' (2018). Daarnaast ontwikkelde zij ontwikkelde het Autismepaspoort en de Jouw Autisme Methodiek (2022).
Suzanne wil mensen inspireren om vérder te kijken dan het gedrag dat je ziet. Ze verzorgt allerhande scholing over autisme, is voorzitter van de NVA Expertgroep Autisme & Onderwijs en wordt door het CCE ingezet als consulent autisme. De combinatie van haar zeer brede theoretische kennis, praktijkervaring en het feit dat zij zelf ervaringsdeskundige is, ervaren deelnemers als zeer boeiend en inspirerend. "De manier waarop Suzanne de cursus geeft is inspirerend, sprankelen, positief en enthousiast!"
Yvette Roke werkt sinds 2001 als psychiater bij GGz Centraal, het op drie na grootste psychiatrische ziekenhuis van Nederland. Naast haar werk als psychiater is ze projectleider bij het SAM-STAPP project. In 2013 promoveerde ze op prolactine-gerelateerde bijwerkingen van antipsychotica bij kinderen en adolescenten met een autismespectrumstoornis (ASS). Na haar promotie richtte ze zich op het vinden van nieuwe en meer geschikte behandelopties om volwassenen en jongeren met ASS te helpen de stress in hun dagelijks leven te verminderen. Samen met haar cliënten en haar team heeft ze de E-mental health applicatie SAM ontwikkeld, de stress autism mate. Dit is een gepersonaliseerde applicatie die het zelfmanagement van cliënten met ASS ondersteunt in het omgaan met de dagelijks ervaren stress. In 2021 won ze zowel de Health Valley Bridge Prize als de Tenzinger zorgverslimmer award. In 2022 won de SAM app de bronzen award in de categorie zinnige zorg. Inmiddels zijn er meer zelfmanagement apps ontwikkeld door het SAM-STAPP team. SAM junior voor jongeren (12-18 jaar) met ASS en STAPP@Work een zelfregiemanagement app voor werknemers en studenten, die inzicht geeft in stresspatronen op het werk en thuis en zo het mentale welzijn en geluk op het werk of tijdens je studie verbetert.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!
Stel je vraag