Jonge mensen, groot verdriet
Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren
Over rouw, kwetsbaarheid en de veerkracht van jongeren
dinsdag 9 november 2021
UITVERKOCHT! Volgende editie mei 2022
Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers is een landelijk erkend deskundige op het gebied van hechting, verlies, rouw en trauma. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen kan spreken.
Riet is verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies, een opleidings- en kenniscentrum. Ze is zelfstandig gevestigd rouwtherapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft tientallen boeken op haar naam staan waaronder de bestsellers ‘Met mijn ziel onder de arm', 'Tussen welkom heten en afscheid nemen’, 'Jong verlies', 'Herbergen van verlies', 'Natriltijd' en 'Een pleister tegen tranen. Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder.'
Ellen Dreezens heeft jong haar beide ouders verloren. Dat heeft haar diep gevormd. Ellen is gepromoveerd psycholoog en geeft les aan het University College Tilburg. Daarnaast geeft Ellen lezingen over rouw, kinderen en rouw, veerkracht en over de kleine dingen die je leven betekenis geven, kortom: over de kunst van het leven. Ze schreef een boek voor kinderen die rouwen, het Doorleefboek, en een scheurkalender voor volwassenen die rouwen, het Scheurblok Rouw.
Mensen ondersteunen met een verlieservaring staat al jaren centraal in het leven van Els Rogier. Als rouw- en verliesbegeleider is ze gespecialiseerd in het begeleiden van rouwende kinderen en jongeren na een overlijden of scheiding. Als rouwpedagoog ontwikkeld en geeft ze vormingen rond rouw om zo wat meer rouwbewustzijn te creëren in de maatschappij. Als klinisch orthopedagoog vindt ze het belangrijk dat personen met een verstandelijke beperking ook de kans krijgen om te rouwen. Dit stimuleert ze door leefgroepen te begeleiden.
Prof. dr. Manu Keirse is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Prof. Dr. Manu Keirse heeft al verschillende bestseller boeken geschreven, waaronder zijn eerste boek ‘Helpen bij het verlies en verdriet’.
Petra de Vreede werkt als rouw- en traumatherapeute, trainer en supervisor in haar eigen praktijk ‘delichtkracht’ waar ze kinderen, jongeren en volwassenen begeleid die op enigerlei wijze te maken hebben met een vorm van (traumatisch) verlies.
Tatjana Almuli werkt als freelance fotograaf en journalist, onder meer voor ELLE, VICE en LINDA.Meiden. Haar eerste boek Knap voor een dik meisje verscheen in 2019. In januari 2022 verschijnt Ik zal je nooit meer, een roman van haar hand over een (geheime) familiegeschiedenis, uitgestelde rouw en transgenerationeel trauma.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag