Perinatale zorg
Levensreddende kennis in de praktijk
Van maandag 23 december tot en met vrijdag 27 december is Medilex gesloten. Vanaf maandag 30 december zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen je alvast fijne feestdagen!
Lees verderLevensreddende kennis in de praktijk
Dinsdag 22 juni 2021
5-7 PE-punten | Online
Professor doctor Jan G. Nijhuis werkt sedert 1979 binnen het vakgebied obstetrie en gynaecologie. Hij is als vrouwenarts gespecialiseerd in de verloskunde en prenatale diagnostiek. Zijn onderzoek concentreert zich op de foetale bewaking (beoordelen van de foetale conditie) en foetaal gedrag. Hij is hoogleraar verloskunde en sedert 2006 hoofd van de afdeling obstetrie & gynaecologie in het azM
Door zijn onderzoek en beschrijving van foetale gedragstoestanden (slaap/waak toestanden) kreeg hij internationale bekendheid. Zijn onderzoek moet er toe leiden dat we beter begrijpen hoe de foetus “zich voelt” en dat er minder kinderen met zuurstofgebrek worden geboren.
Sedert 1999 is hij hoogleraar verloskunde in het azM, en sedert 2006 hoofd van de afdeling obstetrie & gynaecologie.Ook landelijk zet hij zich in voor een verbetering van de kwaliteit van de verloskundige zorg en heeft daarom zitting in velerlei commissies. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).
Adja Waelput is programmadirecteur bij Healthy Pregnancy 4 All (HP4All) in het Erasmus MC. HP4All richt zich op het vergroten van de kans op ‘een gezonde start’ in die wijken waar dat het hardst nodig is. Zij is afgestudeerd als verloskundige en in de sociaal-culturele wetenschappen. Ze werkte geruime tijd in een eerstelijns verloskundige praktijk en bij de beroepsorganisatie van verloskundigen. Ook bij het RIVM bleef de geboortezorg en gezondheid rond de geboorte haar aandachtsgebied. Zij heeft de perinatale audit in Nederland mee opgezet. Sinds 2011 is zij werkzaam bij het Erasmus MC en betrokken bij projecten op het terrein van de sociale verloskunde, zoals HP4All, in kaart brengen van perinatale uitkomsten, kwetsbaarheid en het landelijke programma Kansrijke Start.
Babs van der Kooy is gynaecoloog in het Amphia Ziekenhuis. Zij is daar nauw betrokken bij de evaluatie en verdere ontwikkeling van Annature integrale geboortezorg. Binnen Annature Geboortezorg is de ambitie uitgesproken om het netwerk uit te breiden met de jeugdgezondheidszorg en de lokale gemeentes om zo het medische met het sociale domein te verbinden. Hierin sluit het aan bij het programma Kansrijke Start. Zij heeft haar opleiding gedaan in het cluster Rotterdam. Hiervoor is zij gepromoveerd binnen het project ´Klaar voor een Kind´, een stedelijk project voor ´een gezonde start´ binnen Rotterdam. Dit project is een voorloper van het programma HP4All.
Projectleider INDEX-studie Amsterdam UMC, docent MPA-Klinische Verloskunde
Hogeschool Rotterdam
Neonatoloog en associate professor neonatologie UMC Utrecht
Onderzoeker INDEX-studie Amsterdam UMC
Verloskundige Maastricht
Hoogleraar Verloskunde, Foetale Geneeskunde; gynaecoloog-perinatoloog | Divisie Vrouw en Baby, MS Verloskunde
Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht)
Patholoog en consultant perinatale en pediatrische pathologie
UMC Utrecht
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag