Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Het onverklaarde verklaard! 10-11-2015

Effectieve behandeling van patiënten met onverklaarde lichamelijke klachten

Dinsdag 10 november 2015

Sprekers

Netty Versloot is psycholoog (NIP) in hart en nieren. Zij is medeoprichter van het Rugadviescentrum (tegenwoordig Winnock) en medeoprichter van de Nederlandse Obesitas Kliniek. In de negentiger jaren heeft ze de relevante somatische en psychologische disciplines in de behandelprotocollen van Winnock geïntegreerd. Het ging daarbij om patiënten met chronische lichamelijke klachten zonder lichamelijke pathologie. Tegenwoordig bekend als 'de SOLK patiënt'. Ze kent de moeilijkheden en valkuilen bij de behandeling van dit soort patiënten. Ze geeft al jaren postdoc trainingen en nascholing aan medisch specialisten en andere professionals in de gezondheidszorg over SOLK.

Daarnaast heeft zij al meer dan 10 jaar geleden een organisatie structuur, gebaseerd op zelfsturende teams, ontwikkeld en ingevoerd voor de uitvoering van de complexe behandeltrajecten. Enkele jaren geleden heeft zij hetzelfde gedaan bij de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Door haar kennis over het veranderen van gedrag werkt zij daarnaast als consultant en coach voor bedrijven en organisaties. Haar stijl van werken is warm, duidelijk en humoristisch. Zij is een inspirerende en veelgevraagde spreker.

 

Professor dr. Adriaan Honig is bijzonder hoogleraar Ziekenhuispsychiatrie verbonden aan de afdeling psychiatrie van het VU Medisch Centrum aan het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Adriaan Honig heeft veel onderzoek verricht naar de wisselwerking tussen psyche en soma. Momenteel is hij onder andere betrokken bij onderzoek naar de samenhang tussen lichaam en geest bij diabetes, terminaal nierfalen maar ook zwangerschap. Daarnaast doet hij onderzoek naar toeleiding van suïcidepogers naar zorg.

Adriaan Honig is ook voorzitter van de Afdeling Ziekenhuispsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, waar hij zich inzet voor een stevige verankering van de ziekenhuispsychiatrie in STZ-ziekenhuizen en academische ziekenhuizen.

Anne Weiland is coördinator SOLK research & training en verbonden aan de afdeling Inwendige Geneeskunde, Erasmus MC. Ze is auteur van het proefschrift ‘Communicatietraining voor medisch specialisten gericht op patiënten met SOLK’, waarop ze op 30 september 2015 in het Erasmus MC promoveert.

Zij heeft een jarenlange ervaring in het lesgeven aan huisartsen en medisch specialisten en is ze bekend met het werken in de kliniek als voormalig sectorhoofd Psychosociale Zorg in het Erasmus MC.  Daarnaast heeft ze een eigen coachpraktijk om medisch specialisten en aios te ondersteunen in hun communicatie.

Rob Hoedeman is bedrijfsarts ArboNed. Hij is in 2010 gepromoveerd op onderzoek naar voorkomen van SOLK onder verzuimende werknemers. Daarvoor was hij betrokken bij het opstellen van richtlijnen over SOLK en psychische klachten. Hij is uitvoerend bedrijfsarts bij een grote non-profit organisatie en geeft trainingen aan bedrijfsartsen en leidinggevenden. De laatste jaren heeft zich verdiept in wat werknemers mentaal weerbaarder maakt en de rol van leidinggevenden daarbij.

Yanda van Rood is klinisch psycholoog/psychotherapeut en werkzaam bij de afdeling Psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met ernstige SOLK en somatoforme stoornissen en de toepassing van CGt en EMDR bij deze populatie. Zij is supervisor voor de VGCt. Ze doet onderzoek naar SOLK en somatoforme stoornissen en is als co-promotor betrokken bij verschillende studies over SOLK. Verder is ze lid van het bestuur van NOLK en voorzitter van de wetenschappelijke commissie van de VEN.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!

Stel je vraag
Secretariaat Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl

Gerelateerde nascholingen