Ondervoede patiënten
Voorkomen, signaleren en behandelen
Voorkomen, signaleren en behandelen
Donderdag 7 januari 2016
9:30
Opening en inleiding door dagvoorzitter
Paulien Voogt, verpleegkundig specialist voedingszorg Jeroen Bosch Ziekenhuis
11:30
De behandeling van ondervoeding
Eefje Huizer, diëtist Alrijne ziekenhuis Leiden
14.00 – 16.00 uur
Verdiepingssessies
In de middag kunt u kiezen uit één van de onderstaande drie verdiepingssessies:
A - Oncologische patiënten
Paulien Voogt, verpleegkundig specialist voedingszorg Jeroen Bosch Ziekenhuis
De helft van de patiënten met kanker is ondervoed. Welke invloed heeft de ziekte en de behandeling op de voedingsstatus van uw patiënt? Wat is het effect van ondervoeding op de ziekte en het herstel? Hoe kunt u de voedingsstatus van uw oncologische patiënt verbeteren? Welke voeding heeft uw patiënt nodig in de palliatieve fase?
B- Kwetsbare ouderen met co-morbiditeit
Marit Stüvel, diëtiste Viva! Zorggroep tevens bestuurslid Diëtisten Geriatrie en Ouderen
25 tot 35 procent van de ouderen in ziekenhuizen en verpleeghuizen is ondervoed. Hoe zorgt u dat uw oudere patiënt tijdens de korte opnameduur goed herstelt? Hoe signaleert u ondervoeding bij ouderen en hoe ondersteunt u hen? Kortom: hoe vergroot u de zelfredzaamheid van uw oudere patiënten zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen?
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag