Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Autismevriendelijke mondzorg

Bejegening en begeleiding van uw patiënt

Dinsdag 21 mei 2019

Sprekers

Henk Algra (1950) studeerde orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit. Vanaf 1975 werkte hij als orthopedagoog/GZ-psycholoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook was hij als orthopedagoog verbonden aan de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Daarnaast verzorgde hij trainingen in de omgang met cliënten met een verstandelijke beperking en verzorgt hij nascholing over mondzorg bij mensen met een verstandelijke beperking en/of kwetsbare ouderen. Hij schrijft regelmatig over thema's in de gezondheidszorg, o.a. als columnist voor het Nederlands Dagblad. Van zijn hand verschijnt in april 2021 het casusboek 'Van Puzzel naar Maatwerk over mondzorg bij bijzondere patiënten'.  

Jan Elhorst is gepensioneerd  Tandarts Gehandicaptenzorg . Hij is 40 jaar werkzaam geweest in de AWBZ- instelling ’s Heeren Loo- Noorderhaven in Juliandorp en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Was van 2013 tot 2021 samenroeper van de werkgroep autismevriendelijke mondzorg. Hij hoopt mondzorgverleners en andere disciplines te enthousiasmeren zich (nog) verder te verdiepen in deze specifieke mondzorg voor cliënten met een ernstige verstandelijke beperking . Om deze doelgroep in de gehele levensloop goed te kunnen bedienen zijn  experts / onderzoekers op het gebied  van mensen met een ernstige verstandelijk beperking onontbeerlijk.  Directies van instellingen zouden zijn inziens meer betrokkenheid kunnen tonen en mondzorgprofessionals meer kunnen ondersteunen. Hij droomt  nog altijd over het realiseren van een Academische Werkplaats Mondzorg en Verstandelijke beperking.

Dr. Richard Vuijk is klinisch psycholoog-psychotherapeut, werkzaam bij Sarr Autisme Rotterdam (TOP GGz gecertificeerd), onderdeel van Antes binnen Parnassia Groep. Hij is eigenaar van AutismeSpectrumNederland, en hij is docent en cursusleider bij de Parnassia Groep Academie en verschillende regionale instellingen voor nascholing en opleiding in de GGZ. Hij doet onderzoek naar psychodiagnostiek, persoonlijkheid(spathologie) en psychotherapie bij volwassenen met ASS. In 2022 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Adults with autism spectrum disorder: Diagnostic assessment, personality (pathology), and psychotherapy.
Van zijn hand verschenen in 2023 (eerste druk 2014) de derde geheel herziene druk van het Nederlands Interview ten behoeve van Diagnostiek Autismespectrumstoornis bij volwassenen (NIDA) en in 2018 de Werkwijzer - Psychodiagnostiek autismespectrumstoornis volwassenen, beide kosteloos beschikbaar gesteld voor zorgvuldige diagnostiek van ASS bij volwassenen.  
Voor zijn onderzoek naar schematherapie bij volwassenen met ASS en persoonlijkheidsstoornis ontving hij in 2016 een eervolle vermelding op het Nationaal Autisme Congres en in 2018 de Jeffrey Young Investigator Award van de International Society of Schema Therapy. Zijn publicatie ‘Autisme en/of een persoonlijkheidsstoornis? GZ-psychologie, 12(5), 21-23.’ uit 2020 behaalde de 2e plaats in de Top 5 van de online meest gelezen premium artikelen in 2020 van het tijdschrift GZ-psychologie. Bij de RINO Groep te Utrecht is hij in de specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog verkozen tot docent van het jaar 2021-2022.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!

Stel je vraag
Secretariaat Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl