Gedragsstoornissen bij jongeren
Signaleren, bejegenen en aanpakken
Signaleren, bejegenen en aanpakken
Woensdag 10 mei 2017
Peter Mol is orthopedagoog en heeft ervaring in vrijwel alle vormen van (speciaal) onderwijs. Hij heeft zowel als leraar als directeur gewerkt met gedragsmoeilijke kinderen en jongeren. Mol is directeur van Gedragondersteuning en is een veelgevraagd spreker in Nederland en buitenland. Daarnaast begeleidt hij leraren, artsen en besturen bij het omgaan met en voorkomen van opvallend gedrag en psychiatrische problematiek. Peter Mol heeft diverse boeken geschreven over gedragsproblemen (uitgeverij LannooCampus).
Sascha Peter Ripken is GZ-psycholoog en sinds 2006 werkzaam bij de polikliniek forensische jeugdpsychiatrie van de Bascule in Amsterdam. Voor deze tijd was hij meer generalistisch werkzaam binnen de GGZ, al met speciale affiniteit voor gedragsmoeilijke jongeren en gaandeweg expertise opbouwend op het gebied van behandelen van gedragsstoornissen. In 2015 startte hij vanuit de Bascule in het Stedelijk MBO-team, verbonden aan het middelbaar beroepsonderwijs, onderdeel van de Ouder- en Kindteams in Amsterdam. Naast zijn werk in de zorg geeft hij onderwijs/training aan hulpverleners en een jaarlijks gastcollege aan UvA studenten, op het gebied van gedragsstoornissen en verbinden aan het (therapeutische) gesprek en motiveren voor gedragsverandering.
Drs. Saskia Boterenbrood studeerde Bewegingswetenschappen, met afstudeerrichting speciale bewegingsagogiek. Ook deed ze de opleiding Haptonomie.
In het UMCG werkte ze als psychomotorisch therapeut met volwassenen en kinderen in de psychiatrie. Daarna begeleidde ze ouders en kinderen op een Medisch Kleuter Dagverblijf, waar ze ook groepsleiding coachte. Verder was zij docent Haptonomie bij de opleiding Psychomotorische Kindertherapie.
Toen zij inzag hoe complex de positie van ouders is besloot ze zich op hen te focussen. Nu heeft zij een praktijk als ouderschapscoach in de regio Zutphen. Zij ontwikkelde met anderen, n.a.v. de transitie jeugdzorg de cursus 'Ouderschapskunde' voor sociale wijkteam
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag