Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Dit congres heeft in het verleden plaats gevonden. Kijk op onze nascholingen pagina voor ons huidig aanbod van congressen, cursussen en opleidingen.

Jong & Depressief

Ontstaan - Bespreken - Behandelen

Woensdag 30 juni

Online | 5-6 PE-punten

Sprekers

Robert Schoevers is psychiater en epidemioloog met brede klinische ervaring. Hij is als psychiater werkzaam op de polikliniek Depressie van het UMCG. Hij doet daarnaast wetenschappelijk onderzoek naar de epidemiologie, de onderliggende mechanismen, behandeling en preventie van stemmings- en angststoornissen. Hij houdt zich daarnaast bezig met de opleiding van studenten en arts-assistenten.

mw. prof. dr. Caroline Braet is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Zij is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Gent, vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie waar ze vakgroepvoorzitter is.

Naast onderwijsopdrachten op het gebied van de ontwikkelingspsychopathologie doet zij in het bijzonder onderzoek naar het ontstaan en de instandhouding van psychopathologie bij kinderen, alsook de assessment en de behandeling ervan. Momenteel leidt zij projecten op het vlak van eetgedrag, obesitas & eetstoornissen, hechting, en depressie bij kinderen. Een centraal nieuwe focus in al deze projecten is de rol van Emotieregulatie. Ze is consulent bij het Medisch Pediatrisch Centrum in De Haan en zij is coördinator en supervisor bij het Universitair Psychologisch Centrum Kind en Adolescent te Gent. Tevens is zij lid van de Wetenschappelijke Raad van Advies van Cure & Care Development.

Daan Creemers is klinisch psycholoog i.o. en coördinator van de onderzoekslijn ‘internaliserende problematiek bij kind en jeugd’. Daarnaast is hij directeur behandelzaken. Hij is gespecialiseerd in het behandelen van internaliserende problematiek, waarbij depressie en suïcidaliteit op de voorgrond staat. Gedurende zijn promotie heeft Daan de onderzoekslijn opgezet binnen de zorggroep Kind & Jeugd van GGZ Oost Brabant. Hij begeleidt 7 promovendi waarbij o.a. onderzoek wordt gedaan naar de effectiviteit van verschillende innovatieve behandelingen voor depressie bij jongeren, depressie en suïcide preventie strategieën op scholen (VO en ROC’s), applied gaming (mindlight) voor angststoornissen en de effectiviteit van FACT jeugd. Daarnaast is hij projectleider van de ontwikkeling van het expertisecentrum voor depressie bij jongeren van GGZ Oost Brabant.

Zangeres, voice kids winnaar 2013

Manon is als GZ-psycholoog werkzaam bij 113 Zelfmoordpreventie, waar zij zich onder andere bezighoudt met de ontwikkeling en uitvoering van gesprekstechnieken en behandelprotocollen op het gebied van suïcidaliteit. Ook is zij vanuit 113 betrokken bij het project ‘In Contact Blijven’, wat zich richt op suïcidepreventie binnen de JeugdzorgPlus.  Hiervoor is zij geruime tijd werkzaam geweest als behandelaar binnen de jeugd en volwassen GGZ.

Yvonne Stikkelbroek is als klinisch psycholoog en onderzoeker werkzaam bij het Depressie Expertise Centrum van GGZ Oost Brabant. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van depressieve adolescenten. Zij is als docent en onderzoeker verbonden aan de universiteit van Utrecht en doet onderzoek naar effectiviteit van (innovatieve) behandelingen

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!

Stel je vraag
Secretariaat Medilex
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl