Ziek van zorg
Burn-out herkennen en werkplezier vergroten bij verpleegkundigen
Burn-out herkennen en werkplezier vergroten bij verpleegkundigen
Donderdag 20 april 2017
Caro is coach en interimmanager en gaat altijd uit van het ‘waarom’. Om dit te doorgronden kijkt zij naar objectief gedrag maar ook naar emoties en patronen die zich onder waterlinie afspelen. En dat is altijd een boeiend proces! Haar grootste drijfveer is mensen weer de regie over hun eigen leven terug te laten nemen want daar zit volgens haar de sleutel naar een gelukkig(er) leven.
Caro is verpleegkundige en heeft op alle niveaus in de zorg managementfuncties vervult. Zij heeft opleidingen gevolgd op het gebied van (strategisch) management, psychologie, systeemtheorie, neuroplasticiteit en complementaire therapieën. Op dit moment studeert zij metafysische wetenschappen.
llen heeft veel verschillende opleidingen gevolgd op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en systemisch gebied. Zij is opgeleid o.a. tot intensive care verpleegkundige, socioloog, MBA (Master of Business Administration) en specialist in systemisch werken. Ellen heeft daarnaast trainingen gevolgd over o.a. neuroplasticiteit en EMDR. Momenteel studeert zij metafysische wetenschappen aan de University of Metaphysical Sciences in California.
Ellen heeft ruim 15 jaar ervaring als interimmanager en adviseur, met name binnen de acute zorg en rampenbestrijding. Door haar werkervaring, opleidingen én levenservaring, combineert Ellen een grote betrokkenheid met een professionele houding. Zij werkt vanuit compassie en zet al haar deskundigheid en vaardigheden in om, samen met de klant, het leven aangenamer en lichter te maken.
Erik Franck is verpleegkundige, klinisch psycholoog en cognitief-gedragstherapeut. Hij is geassocieerd professor aan de Universiteit Antwerpen en doceert er binnen de master Verpleegkunde en Vroedkunde. Tevens is hij hoofd van het Expertisecentrum Psychisch Welzijn in Patiëntenzorg aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Hij is gespecialiseerd in professioneel welbevinden en de relatie met teamwerk, leiderschap en kwaliteit van zorg. Hij is tevens deeltijds werkzaam in de praktijk waar hij leidinggevenden en teams coacht in kader van professioneel welbevinden en teamwerk.
Erwin Klappe is in 2010 afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn masterthesis schreef hij over de positieve tegenhanger van burn-out: bevlogenheid. De afgelopen jaren heeft hij de wetenschappelijke inzichten over bevlogenheid en gelukkig werken via training en coaching toegepast in verschillende sectoren, waaronder de zorg en de overheid. Zijn aanpak is gebaseerd op inzichten uit de positieve psychologie en persoonlijkheidspsychologie.
Sonja Koster is oorspronkelijk maatschappelijk werker en werkt al jaren als behandelaar binnen de GGZ. Daarnaast is zij actief als coach. In de dagelijkse praktijk merkte ze dat mentale klachten vaak laat gesignaleerd worden omdat ze er als het ware insluipen. Dit is jammer omdat hierdoor de herstelperiode langer duurt. Zij heeft vervolgens een methode ontwikkeld om mentale klachten op de werkvloer eerder te signaleren en daarmee de herstelperiode te verkorten. Medio 2016 heeft zij Vita Mentalis opgericht: een bedrijf wat uit een groep gekwalificeerde coaches bestaat. Samen zorgen zij ervoor dat mentale klachten binnen het bedrijfsleven eerder worden gesignaleerd en de werknemer handvatten krijgt die hij/zij nodig heeft op de aanwezige klachten te verminderen en herhaling te voorkomen.
Sonja ziet passie voor het vak als ingrediënt om mentale klachten te voorkomen en helpt anderen graag bij het hervinden van hiervan.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag