AD(H)D bij volwassenen 2018
Probleemherkenning en behandeling
Probleemherkenning en behandeling
Dinsdag 20 november 2018
Aliëtte Jonkers (1970) is medisch journalist voor vaktijdschriften, dagbladen en publiekstijdschriften. In 2015 won ze de VWN Publicatieprijs voor de beste wetenschapsjournalistieke productie: het artikel ‘Met de hand op het hart’ over de prognose na reanimatie en de angst een kasplantje te worden. Met dit artikel, dat werd gepubliceerd in de Volkskrant, werd zij tevens voorgedragen voor de titel ‘European Science Writer of the Year’. Als wetenschapsjournalist schrijft ze regelmatig over de GGZ en de psychiatrie. Ook is ze dagvoorzitter en gespreksleider op medische symposia, congressen en andere vak- en publieksevenementen in de gezondheidszorg.
Dominique Walschaerts is als klinische psycholoog verbonden aan de polikliniek ADHD volwassenen aan het universitair psychiatrisch centrum KU Leuven te Kortenberg in België. Voordien was hij ook verbonden aan het expertise centrum “Code” in de cluster Gedrags- & ontwikkelingsstoornissen. Hij draagt bij tot de diagnostische dienstverlening en wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot (jong)volwassenen met ADHD. Daarnaast is hij als lector verbonden aan de opleiding toegepaste psychologie waar hij practica in de klinische psychologie doceert. Tot slot is hij werkzaam als psychotherapeut voor volwassenen met een persoonlijkheidsproblematiek.
Ron Heinrich is vrijgevestigd gz-psycholoog en behandelaar bij Inter-Psy/Psygro.
Iedereen herkent iets van ADHD in zichzelf: ongerichtheid in de aandacht, taken uitstellen. Indrukwekkend te zien hoe een leven verloopt als je jarenlang met ADHD in gevecht bent. Hoe dat studie, beroep, relaties en zelfbeeld bepaalt.
Ik sluit aan bij wat ADHD-ers ligt: scherp en concreet analyseren, rechtstreeks reageren, goed luisteren maar ook duidelijk confronteren. Kom onder de indruk van de energie en het aanpakvermogen, sluit aan op de denk- en spreeksnelheid en soms lachen we allebei om iets absurds.
De kracht van ADHD zien impliceert dat je als behandelaar uitstraalt dat verbetering mogelijk is. Met, maar ook zonder medicatie.
Stefan Bogaerts is hoogleraar klinische forensische psychologie en verbonden aan de Universiteit van Tilburg en aan de forensisch psychiatrische centra Kijvelanden/Dok en FPC Gent waar hij verantwoordelijk is voor het onderzoek en behandelinnovatie. Daarnaast is hij behandelaar en superviseert hij binnen postdoctorale opleidingen.
Hij is mede-ontwikkelaar van het risicotaxatie-instrument HKT-R. Zijn expertise ligt op het terrein van zelfregulatie en deregulatie en bestudeert deze mechanismen zowel bij daders als bij slachtoffers. Hij doet al jaren onderzoek naar risicotaxatie en behandelevaluatie bij forensisch psychiatrische patiënten en slachtoffers van geweld. De afgelopen jaren ontving hij meerdere beurzen (NWO en EU) voor onderzoek naar cybercrime, online child sexual behavior en de toepassing van virtual reality in de behandeling van forensisch psychiatrische patiënten. De laatste samen met dr. Wim Veling verbonden aan het UMCG te Groningen.
Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!
Neem dan contact met ons op via de onderstaande button, dan helpen we je graag verder!
Stel je vraag