Geaccrediteerd
Onafhankelijk
Beoordeeld met een 8

Onafhankelijke nascholing voor

zorgprofessionals

Vroegtijdig signalering en behandeling van eetstoornissen

Hoe kunnen zorgprofessionals ouders en naasten daarbij betrekken?

Dinsdag 10 december

Vernieuwd programma!

Sprekers

Dr. Greta Noordenbos is werkzaam als senior onderzoeker en universitair docent bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Leiden. Dr. Greta is is expert op het gebied van eetstoornissen en heeft al diverse boeken geschreven over dit onderwerp, zoals Gids voor herstel van eetstoornissen, Innerlijke kritiek bij eetproblemen en haar recent verschenen boek In de greep van een eetstoornis.

 

Annemarie van Bellegem is kinderarts sociale pediatrie bij het Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC.

Zij heeft zich vooral toegelegd op de begeleiding van jongeren met eetstoornissen. Ze is 1 van de initiatiefnemers van K-EET, landelijke Ketenaanpak Eetstoornissen en probeert zich in te zetten voor betere zorg voor deze groep. 

Cees Boerhout is psychomotorisch therapeut/onderzoeker, en in 2017 met zijn proefschift 'Psychomotor therapy and aggression regulation in eating disorders; evidence-based treatment and performance-based measurement’ gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Dr. Elske van den Berg is psychotherapeut en klinisch psycholoog alsook senior onderzoeker.

Elske is sinds vele jaren verbonden aan TOPGGz Behandelcentrum voor Eetstoornissen & Obesitas Novarum te Amsterdam, eerst al Directeur en momenteel als Hoofd Onderzoek. 

Elske is gepromoveerd op onderzoek naar de werkzaamheid van  psychologische behandelingen bij eetstoornissen en tot op heden is dit focus van het onderzoek dat zij leidt. 
 

Inmiddels werkt ze 6 jaar als kinder- en jeugdpsychiater met de doelgroep jongeren/gezinnen die worstelen met eetproblematiek. Zelf heeft ze in haar tienerjaren geworsteld met eetproblematiek waardoor ze extra veel aansluiting met deze doelgroep voelt.
Daarnaast zet zij zich graag in voor verbetering van het zorglandschap rondom eetstoornissen, dit doet ze vanuit de stuurgroep 'K-EET bouwt door' en de K-EET kerngroep in de regio Utrecht Flevoland.
 

Ik ben ervaringsdeskundige ouder en coördinator/oprichter van Stichting Dalisay Recovery.

Op 13 jarige leeftijd kwam anorexia in ons leven en zette ons leven op zijn kop. Na een lange strijd verloor onze dochter Dalisay het gevecht tegen haar mentale problemen en maakte zij zelf een einde aan haar lijden in 2017. 

Door de ingrijpende woorden van haar broer Kylian “we moeten zorgen dat haar dromen uit komen en dat ze nooit vergeten wordt” hebben we in oktober 2017 Stichting Dalisay Recovery opgericht en daarmee willen mensen met een eetstoornis ondersteunen, maar ook door onze ervaringen te delen de zorg verbeteren. Dit kunnen wij niet alleen! Daar hebben wij de zorg bij nodig.

Mijn missie is dan ook om een Positieve verandering mogelijk te maken door samenwerking en verbinding, door van elkaar te leren, ons kwetsbaar op te stellen en samen de wereld weer een beetje mooier te maken. Want wij geloven dat herstel echt mogelijk is!
 

Wendela werkt als diëtist bij eetstoornissenkliniek en GGZ instelling Human Concern. Zij heeft ruime ervaring met eetstoornissen en heeft zich geschoold in het begeleiden van cliënten bij gedragsverandering (onder meer Motivational Interviewing en Acceptance Commitment Therapy). In haar lezing neemt zij ook de feedback van cliënten mee over wat zij prettig en werkbaar vinden in de voedingsbegeleiding.

Bij de 4e inschrijving is de 5e gratis!

Vragen over deze nascholing?

Neem dan contact met mij op via onderstaande button, dan help ik je graag verder!

Stel je vraag
Elena Herraez Gomez
Elena Herraez Gomez
Congresontwikkelaar
030 693 3887
Postbus 289 | 3700 AG Zeist | info@medilex.nl